Meatless MeetUp XL in BlueCity

Leave a comment

Mingle & eat meatless in BlueCity, Rotterdam! Op woensdag 7 maart genoten meer dan 60 mensen tijdens Meatless MeetUp XL van een no waste vega(n) lunch, gebaseerd op de kraut die we met zijn allen maakten tijdens Kraut Fund Fest.

Van de Kraut die we met zijn allen tijdens Kraut Fund Fest maakten van die 405 afgedankte biologische kolen, is nog een flink deel over. Dat komt omdat we in de opslag onverwachts een emmer van 20 kilo zuurkool terugvonden… Deze Kraut werd oa verwerkt in wraps, een zuurkool-ovenschotel met pulled mushroom en gerookte tofu-jus en vegan zuurkooltaartjes.

Kraut Fest Rotterdam Meriam Beek met verloren gewaande emmer kraut

In bovenstaand filmpje legt Club Member Meriam Beek uit wat de zuurkoolkoolalitie bestaande uit Ugly Food Rescuers ClubRotterdamse OogstSFYN Rotterdam & Ferme Kolen precies gedaan heeft met die 675 afgedankt witte kolen. Na de lunch volgden de bezoekers een rondleiding dwars door BlueCity, de circulaire voorbeeldstad aan de Maas.

> lees meer over BlueCity

Wil jij bij ons volgende event zijn?

Volg Ugly Food Rescuers Club op Facebook voor de meest recente events. Zo zijn we op 27 maart co-captain van Future Flight Movie Night – Delicious Future, in KINO. We worden meegenomen op reis richting antwoorden op deze vragen, via de docu Wasted! The Story of Food Waste, verhalen, interview en natuurlijk door te proeven! De captain is Michaël Wilde (Eosta BV) – die ons ook een groot deel van onze reststromen levert. Deze vlucht voorwaarts in de future van food (en waste) wordt natuurlijk culinair begeleid met no waste bits & bites, en wordt georganiseerd i.s.m BlueCity 010.

>> Koop dat kaartje!

Like what you're reading? Do share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *