Vegan Challenge van Aloha Rotterdam, ism Ugly Food Rescuers Club

Leave a comment
Ugly-Food-Rescuers-club-Impact-visualisatie

Wereldwijd wordt 1/3 van ons voedsel weggegooid in plaats van opgegeten. De grootste verspiller? Dat zijn jij en ik, als huis-tuin-en-keukenconsument. Gelukkig is de oplossing simpel: bewuster en meer plant based koken.

Hoe dat zit? Simpel: de gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo perfect eetbaar voedsel in de vuilnisbak. 12 kilo daarvan is groente en fruit. Doodzonde, want met die 12 kilo #weggooigroente verspil je ook de grondstoffen (bijna 10.000 liter water!) die zijn ingezet om dat voedsel te produceren, vervoeren en verwerken. Bovendien kun je juist van die restjes heerlijke vegan hapjes maken!

Aloha-chef Lydia laat zien hoe. Tijdens de maandelijkse Vegan Challenge! serveert zij vegan food dat zo verrukkelijk is dat zelfs de meest verstokte vleeseter zich laat overtuigen tot een planeetpositiever dieet. Extra bonus: dit keer kookt Lydia met de reststromen van Eosta BV, die wij haar leverden. Dubbelplaneetpositief dus – en een inspiratie voor thuis.

Over de Vegan Challenge van Aloha

vegan challenge aloha

Aloha Bar-Restaurant is gevestigd bovenop de wildwaterbaan in BlueCity en maakt bewuste keuzes in de keuken. De impact daarvan op onze aarde draagt ze graag uit aan een breed publiek – dus ook aan mensen die juist niet overtuigd vega(n) eten. Hoe? Door het gewoon te serveren naast non-vegan food en het zó lekker te maken dat mensen er zelf voor kiezen. Waterdicht en erg lekker!

Tijdens de maandelijkse Vegan Challenge serveert Aloha vegan food in een culinair jasje, waarbij de veelzijdigheid van de plant based keuken wordt aangetoond met kleine gerechtjes in meerdere gangen. 

Zelf proeven van dit vegan feestmaal?

Reserveer hier je plaats. We zien je graag volgende week!

Like what you're reading? Do share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *